AKO ZDOLAŤ JESEŇ V POHODE A ŠTÝLE

Napísal(a) 

Jeseň je ročným obdobím, ktoré sa bežne romantizuje. Príroda hrá všetkými farbami, ľudia si fotia svoje take-away kávy s novými jesennými čižmami, kabátmi a šálmi...

Takto si jeseň často predstavujeme, no realita býva iná. Aj keď je jeseň krásna, môže byť tiež náročným obdobím roka, a ak s ňou chceme držať krok, mali by sme sa primerane pripraviť. Toto prechodné obdobie sa vyznačuje svojim premenlivým počasím. Veľké teplotné výkyvy - chladné rána, neskôr nás zase prekvapia teplé slnečné lúče počas dňa alebo naopak silný dážď a nepríjemný vietor... Niekedy dokonca všetko za jedno popoludnie a nečudo, že ráno stojíme pred šatníkom s dilemou, lebo nevieme, čo na seba. Avšak s jednoduchou prípravou vieme prežiť tento čas v pohode a zdraví. Ak budete v teple a pohodlí, budete jednoznačne vyzerať aj štýlovo.

 Tu je zopár rád od St.Kristof, ako tromfnúť jeseň:

  1. Čas na vrstvenie...

S chladným počasím netreba zmeniť  celý šatník... Častokrát pomôže, ak začnete vrstviť. My máme pre vás tip na ,,neviditeľnú“ vrstvu – a tou je telové tričko dostupné u nás na webe. Je vyrobené zo 100% bavlny, čo znamená, že sa nadmerne nepotíte. 

http://stkristof.sk/eshop/neviditelne-trick%C3%A1-pod-kosele 

Pre dámy by mali byť samozrejmosťou kvalitné pančušky...Niektoré sú dokonca vyrobené zo špeciálnej zmesi vlákien, ktoré vytvárajú termo efekt.

  1. Často podceňovaná vesta

Pre tých, ktorí nemajú radi na sebe veľa vrstiev, je vesta tá najlepšia voľba. Napríklad, ak väčšinu dňa strávite  v aute, na rýchle vybehnutie si prehodíte cez seba vestu a hotovo! Spoľahlivo vás uchráni  pred nachladnutím krížov. Pod vestu sa hodí pletený sveter alebo mäkký rolák.

V St.Kristof si ju môžete navrhnúť podľa vašich preferencií, či už hrubšiu alebo tenšiu, rozhodne vám zima nebude!

  1. Kvalitná bunda je základ

Ako listy padajú nadol, zipsy na bundách idú nahor. Vec, ktorá by mala byť pripravená v šatníku je dobrá bunda, ktorá je dostatočne dlhá. Na fotografii je náš minuloročný model, prešívaná bunda s opaskom.

  1. Mať uši v teple...

Spomínate si na dávne časy, keď ste nosili hrubú háčkovanú čelenku? Tie časy sú späť v hre! Čelenka vám zahreje uši a čelo, práve tie sú v zimnom počasí najzraniteľnejšie a je potrebné ochrániť ich pred vetrom. Ako sme spomínali na našich sociálnych sieťach, v blízkej dobre budú dostupné aj na našom e-shope. Na rozdiel od čiapky, nepokazí účes. Hodia sa k elegantnému, ale aj športovému outfitu, záleží len na vás.

  1. Zemité tóny

Čas letných pastelov sa skončil. Jeseň je skvelým obdobím na zvýraznenie zemitejších tónov, ktoré máte vo svojom šatníku. Nezabúdajte na tmavozelenú, horčicovo žltú a sýtu bordovú

  1. Vitamín D

Prirodzené svetlo je najdôležitejším faktorom pri predchádzaní jesenno-zimnej depresii. V ére žiaroviek, digitálnych obrazoviek a neustáleho používania elektronických zariadení musíme myslieť na to, aby sme boli dostatočne vystavení slnečnému žiareniu. Aj pár minút chôdze na slnku stačí na zvýšenie hladiny vitamínu D v tele. 

Takže, ak počas pochmúrneho pracovného dňa uvidíte slnko za oknom, treba ho využiť! Budete prekvapení, ako vás nabije dobrou energiou, ktorú pri práci potrebujete.

Keďže je slnečných dní pomenej, v chladných mesiacoch často trpíme nedostatkom vitamínu D. Na to, aby sme si doplnili zásoby, nemusíme hneď siahať po farmaceutických doplnkoch výživy, dá jednoducho doplniť aj potravinami, ktoré by mali byť zahrnuté v jesennom jedálničku – ryby a morské plody, vaječné žĺtky, huby, avokádo, vločky, kakao...

Avšak doplnkami výživy nič nepokazíme, najúčinnejšou formou sú kvapky.

Vitamín D posilňuje imunitný systém, má aj dokázateľné pozitívne účinky na centrálny nervový systém a jeho deficit spôsobuje únavu a depresívne ladenie.

  1. Psychická pohoda

Začiatok jesene je pre mnohých vzrušujúci, pokiaľ ide o krásne babie leto, ale postupom času a s príchodom všetkých zmien prináša závoj obáv, smútku a nepohodlia v podobe úzkostných nálad. Pre mnohých z nás, pridávaním vrstiev oblečenia, pridávame aj vrstvy depresívnej nálady.

Stretávame sa s mnohými zmenami... Svetlo sa mení. Teplota sa mení. Listy a kvety sa menia. Ľudia sú vonku menej. Navyše s aktuálnou Covid situáciou je toto obdobie náročnejšie. Sprevádza nás neustála únava, sťažujeme sa na nedostatok motivácie... Nerobte si však starosti - môžete účinne bojovať proti zmenám ročných období, a čo je najdôležitejšie, môžete tento boj vyhrať.

Najpodstatnejšie je vyhradiť si čas pre seba - prečítajte si knihu, vychutnajte kávu, doprajte si nový účes, zacvičte si, nájdite si nové hobby...Jedným z nich môže byť aj Kurz šitia pre začiatočníkov od St.Kristof :)

http://stkristof.sk/eshop/kurzy-%C5%A1itia-pre-za%C4%8Diato%C4%8Dn%C3%ADkov 

Ako sa pripravujete na chladné počasie vy?  Možno vás naše rady inšpirovali, ale takisto môžete inšpirovať aj vy nás. Pokojne sa podeľte s vašimi názormi a trikmi v komentároch a ubezpečte sa, že  váš šatník je pripravený. Samozrejme, nezabúdajte, že ten najúžasnejší módny doplnok je váš úsmev a duševná rovnováha :)